top of page
  • Forfatterens bildeVanja

Velkommen! Og litt (mye) om sikkerheten rundt smokkesnorer, biteleker og ammesmykker

Oppdatert: 19. mai 2021

Hei, og velkommen til min butikk! Her finner du nå i starten smokkesnorer, biteleker og ammesmykker, og vognlenker/vognpynt er i planleggingsfasen.


Når du handler til de små, da må du passe på at du kjøper sertifiserte produkter, fordi det er disse som er trygge å bruke. Det finner du her hos meg.


Da jeg startet å lage smokkesnorer og biteleker i 2016, fantes det veldig lite informasjon om sikkerhet. Det var stikkordene "EN 71-3" og "BPA-fri" som gikk igjen hos produsenter og norske og skandinaviske leverandører av perler. Jeg slo meg imidlertid ikke til ro med det, fordi jeg hadde en følelse av at det var noe mer som jeg ikke fikk helt tak i, og jeg begynte å lese og oppsøke informasjon. Etter i overkant av et år med undersøkelser, så hadde jeg fått klarhet i det meste og hadde fått laboratorie-testet en bitering og fått den godkjent i henhold til standarden for fysiske og mekaniske tester av leketøy i Europa - EN 71-1. Nå i dag, har jeg fått lab-godkjent 4 ulike smokkesnorer (i henhold til standard EN 12586) og 6 ulike biteleker, og jeg er aktiv i en stor sikkerhetsgruppe på Facebook, samt leder en norsk versjon av en slik sikkerhetsgruppe. Jeg jobber også med sikkerhet for en av de store, norske leverandørene av perler og materialer til slike produkter - Min Lille Hobby.


Jeg kommer til å skrive mer om sikkerhet etterhvert, så følg gjerne med :)77 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page