top of page
  • Forfatterens bildeVanja

Er smokkesnoren farlig? 5 raske ting å sjekke.

Oppdatert: 5. feb. 2023

Hvordan kan du vite at en smokkesnor (smokkelenke, suttesnor, suttelenke) er farlig eller oppfyller kravene til sikkerhet? Her skal du få noen tips. Både om du kjøper hos en stor butikk eller om du kjøper hos en liten hobbyprodusent, så har alle babyer krav på å være trygge. Dessverre ser jeg veldig ofte produkter som kan være farlige i bruk. Men du, trygge smokkesnorer finner du selvsagt her! Gå til www.veslemy.no/smokkesnorer

smokkesnor smokkelenke
Smokkesnor - 5 raske ting du kan sjekke

En måte å sørge for at en smokkesnor er trygg, som også er måten som norske myndigheter gjerne bruker for å bedømme om en gitt smokkesnor er trygg, er å følge den europeiske standarden EN 12586. Den er dyr å kjøpe og vanskelig å forstå, og det er ikke meningen at forbrukere skal kjenne til detaljene i denne. Men her er min liste med tips til deg som forbruker:

  1. Klipsen på smokkesnoren skal ha hull (unntak hvis den er så stor at baby ikke får den inn i munnen overhodet).

  2. Lengden på snoren (uten klipsen) skal være maks 22.0 cm mens du strekker litt i den! Mål med smokkeadapter/smokkering også, hele lengden av snoren skal med.

  3. Smokkesnoren er ikke til å bite i og leke med (unntak hvis den også er merket med EN71-1:2014+A1:2018). Den skal ikke ha "lekeverdi" - for eksempel ringer man kan fikle med, bjeller, elementer som henger fra snoren eller en biteleke festet til.

  4. Du skal kunne dra hardt i alle deler av smokkesnoren uten at noe løsner eller blir ødelagt. Hvis smokkesnoren er perlet, sjekk spesielt den siste perlen - den skal ikke kunne smette over knuten/smokkeringen.

  5. Hvis smokkesnoren er perlet, så skal perlene sitte tett - når du drar to perler fra hverandre, skal du nesten ikke se tråden.

I tillegg så skal smokkesnoren/emballasjen være merket med "EN12586:2007+A1:2011" og ha følgende advarsel: "For ditt barns sikkerhet ADVARSEL! Kontrolleres nøye før bruk. Kastes ved første tegn på skade eller svakhet. Forleng aldri smokkeholderen! Fest aldri til snorer, strikk, bånd eller løse deler av klærne. Barnet kan bli kvalt."

samt instruksjoner for korrekt brukt og oppbevaring.


Del gjerne disse tipsene med andre :)

1 154 visninger0 kommentarer

Commentaires


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page