Om Vesle My

Jeg startet opp Vesle My i 2016, mens jeg var i barselpermisjon med mitt andre barn. Jeg begynte med å sy klær til barna mine og senere for salg, og startet med perler kort tid etter. Samtidig jobbet jeg iherdig med en doktorgrad i eksperimentel partikkelfysikk på Universitetet i Oslo (den ble jeg helt ferdig med i januar 2021).

 

Etter hvert ble det klart for meg at det var mangelfullt med informasjon om sikkerheten og lovpålagte krav rundt denne typen produkter, og at jeg selv måtte innhente den nødvendige informasjonen. Jeg jobbet med å forstå det norske regelverket og de europeiske standardene som regulerer slike proudkter i flere år.

 

Jeg lette meg frem til et norsk selskap som kunne teste babyproduktene mine på et laboratorium. Det første jeg fikk godkjent, var en enkel bitering. Smokkesnoren min ble ikke godkjent, til min store skuffelse. Det synliggjorde for meg selv hvor vanskelig det er å finne gode materialer og pålitelige material-leverandører. Den andre og tredje smokkesnoren min feilet også, også disse på grunn av at materialene ikke var gode nok. Til slutt hadde jeg endelig fått gode nok materialkunnskaper til at smokkesnorene min fikk bestått, og i dag har jeg fått godkjent en lang rekke smokkesnorer og babyleker og vognlenker. I tillegg holder jeg holder kurs for andre hobbyprodusenter for å formidle denne viktige kunnskapen videre. Babyleker og smokkesnorer som ikke følger norsk lov, utgjør nemlig en potensiell fare for de små.

solskjerm.jpg