top of page
  • Forfatterens bildeVanja

6 gode grunner til å kjøpe håndlagde barneklær

Oppdatert: 15. okt. 2021

Markedet oversvømmes av klær, og mye er av dårlig kvalitet. Det gjelder både klippingen, sømmen og selve stoffet. I tillegg så kan man jo lure på hvordan det er mulig at arbeiderne som produserte tøyet, de som sydde klærne, de som fraktet stoffene og klærne rundt i verden, de som solge stoffet, selgerne i den norske butikken og selve den norske butikken kan tjene på salget når man kan kjøpe en kjole for 100,-


Her kan du lese mine 6 gode grunner til å kjøpe norske, håndlagde barneklær:

  1. Kvalitet. Norskproduserte, håndlage barneklær fra Vesle My er av høy kvalitet, med stoff som ikke nupper og med sømmer som ikke vrir seg. Mye man kjøper er sikkert helt fint, men jeg har selv erfaring med at det går fort hull i stoffer, at klær nupper etter første vask og at sømmen er helt på halv fjorten, og jeg er visst ikke alene om det: https://www.nrk.no/vestland/halvparten-av-kleda-ho-far-inn-er-for-darlege-1.13731915

  2. Smarte løsninger. Jeg har sydd mye til mine egne barn, og jeg vet hva jeg liker og hva som fungerer på dem. Jeg syr gjerne en par nummer for stort til mine egne, men syr de sånn at klærne allikevel sitter godt på også mens de er litt for store. I bukselinningen legger jeg inn regulerbar strikk. Gensere o.l. utvider seg litt ved bruk. Som et resultat så kan klærne brukes veldig lenge.

  3. Behagelige å ha på. Jeg syr mest i myk, elastisk bomullsjersey, uten harde sømmer som gnager og stoff som strammer.

  4. Pris. Den er høyere enn i kjedebutikkene du finner på alle kjøpesentrene rundt i landet, men det er av en god grunn - klærne er sydd av meg, ikke av arbeidere (og barn) som jobber for elendig lønn i farlige omgivelser.

  5. Tilpasning. Er klærne i butikken for lange, for korte, for smale, for vide? Jeg kan tilpasse til barnet, bare send meg en melding.

  6. Valgfrihet. Du kan velge farger på ribb/kanter, du kan få matchende bukse og smekke, du kan få en scrunchie som mathcer ungens body, du kan få søskenmatch til ettåringen og trettenåringen, og mye mer.

Du finner håndlagde barneklær fra Vesle My her , og her er tre butikker jeg kjenner til hvor du kan kjøpe etiske (og fine!) klær:


Husk at du kan (og bør!) klage på klær av dårlig kvalitet: https://www.forbrukerradet.no/siste-nytt/klag-pa-klaerne/ Forbrukerne har makt, husk å bruke den.

467 visninger0 kommentarer

Comments


Innlegg: Blog2_Post
bottom of page